5 redenen waarom elke vrouw een leren broek zou moeten bezitten

Het is geen geheim dat wij bij Little Soho gek zijn op alles van leer. Van stoere leren biker jackets tot ultra-zachte lammy coats en stijlvolle leren broeken – Leer is tijdloos, chic en kan eindeloos gecombineerd worden. Vandaag geven wij je 5 redenen waarom iedere vrouw een leren broek in haar kast zou moeten hebben.

shop leren broeken

De leren broek is duurzaam

Echt waar, leer gaat een leven lang (of langer!) mee. Een kwalitatief hoogwaardige leren broek is even een investering, maar als je uitrekent hoe lang en hoe vaak je hem zult dragen kom je nooit bedrogen uit. De leren broek is daarnaast heel makkelijk schoon te maken, je poets vlekjes gewoon weg met wat water. Lees hier meer over hoe je luxe materialen kunt behandelen.

1. De leren broek is comfortabel

Misschien niet direct wat je zou verwachten, maar een goede leren broek is super comfortabel. Kies voor een stretch leren broek van Arma leder of Dante 6 en geniet van het second-skin gevoel. Leer ademt en vormt zich al snel naar je lichaam.

2. De leren broek is multi-inzetbaar

Zowel op casual dagen als op dagen die vragen om een wat meer geklede look is biedt de leren broek uitkomst. Draag hem bijvoorbeeld op een vrije dag met een oversized trui en sneakers en tijdens een avond uit met een zijden top en hakken.

3. De leren broek is een echte klassieker

shop leren broeken

Het ene jaar zie je ze meer dan het andere jaar, maar de leren broek raakt werkelijk nooit uit de mode. Dit betekent dat je hem over 10 jaar nog met net zoveel plezier zal dragen als dat je nu doet. Zeker wanneer je kiest voor een klassieke kleur als zwart, bruin, donkergroen of taupe heb je een echte closet essential te pakken.

4. De leren broek houdt je warm

Niet geheel onbelangrijk tijdens de gure herfst- en winterdagen. Leer is waterafstotend, winddicht en daarom lekker warm. Daarnaast leent de leren broek zich perfect voor een look met meerdere laagjes. Een mix van texturen als zijde, wol, kasjmier en katoen staat prachtig bij een leren broek.