Deze 5 essentials geven je garderobe de perfecte voorjaars-update!

De officiële lente staat voor de deur en niets is leuker dan je voorjaarsgarderobe weer aan te vullen met de mooiste eyecatchers, designer musthaves en niet te vergeten: een stel goede basics. Over die laatste categorie willen we het vandaag hebben. Want wat zijn nu die 5 essentials die – als het aan ons ligt – iedere vrouw in haar voorjaarsgarderobe moet hebben?

Wat zijn essentials?

Onze definitie van closet essentials is als volgt: Essentials zijn luxe basics van kwalitatief hoogwaardige materialen, uitgevoerd in tijdloze pasvormen waardoor deze items jarenlang mee gaan. Deze essentials vormen als het ware de bouwstenen van je garderobe en bepalen een groot deel van je mogelijkheden. Wanneer je de juiste essentials kiest kun je namelijk eindeloos combineren en kun je andere stukken uit je garderobe ook weer vaker dragen. Wij laten je zien welke essentials je dit seizoen niet mag missen en natuurlijk hoe je deze combineert!

Essential 1. De witte blazer

De blazer an sich is natuurlijk al een closet essential. Toch hebben we bijna allemaal een zwarte blazer in de kast hangen, maar de charme van de witte blazer wordt nog weleens onderschat. De witte blazer heeft namelijk de kracht om iedere outfit super chic te maken. Al draag je een boyfriend jeans en een simpel wit T-shirt, met de witte blazer over je schouders zie je er in één klap gestyled uit. Net als de zwarte blazer heb je witte blazers in allerlei pasvormen. Van kort tot lang en van getailleerd tot oversized, de keuze is enorm. De favoriet van de Little Soho dames? Dat is zonder twijfel Blazer Aria van Patrizia Pepe dankzij zijn subtiele gouden details voor een ultiem chique lente look!

Shop meer blazers  

Hoe combineer je de witte blazer?

Shop deze look | Shop deze look | Shop deze look

Zoals we al hadden beloofd: de mogelijkheden van deze essential zijn eindeloos. Draag de witte blazer over een gekleurd zomerjurkje om je look net wat meer af te kleden. Of draag hem met een witte jeans en een gestreepte top voor een mooie marine look. Ook met een leren broek in rood of wit staat de witte blazer fantastisch. Zorg er wel voor dat je dezelfde wittinten kiest als je wit met wit gaat combineren, dit geeft het meest rustige effect.

Essential 2. De zijden blouse  

Een zijden blouse is onmisbaar gedurende de warmere maanden van het jaar. Zijde is super licht, luchtig en verkoelend en geeft je altijd een heerlijk luxe gevoel. Als essential kiezen wij het liefst voor een zijden blouse in pastelkleuren als lichtroze, lichtblauw en licht groen, maar een zijden blouse met print kan ook heel chic zijn. Dit seizoen zien we ook veel zijden tuniekblouses en zijden pussybow blouses (blouses met strik). Tip van onze editors: Niet alle zijden blouses kunnen in de wasmachine. Kijk dus altijd goed in het label hoe je een zijden blouse het beste kunt wassen. Behandel hem goed, want de zijden blouse is er een om dag in dag uit, jaar na jaar van te genieten.  

Shop meer zijden blouses en tops

Hoe combineer je de zijden blouse?

Shop deze look | Shop deze look | Shop deze look

De zijden blouse is dankzij zijn fijne materiaal geschikt voor uiteenlopende gelegenheden. Zo draag je hem losjes op een strakke kokerrok op een belangrijke werkdag, op een mooie skinny jeans naar een feestje en met denim shorts naar een dagje strand. Zijde contrasteert mooi met ruwe materialen als leer en denim en wanneer je een paar elegante hakken aan je outfit toevoegt straal je gegarandeerd!

Essential 3. De leren sandaal

Leer blijft toch wel het beste materiaal als het om schoenen gaat. Leer is stevig, comfortabel en wordt met de jaren alleen maar soepeler en mooier. Ook in de zomer kiezen wij het liefst voor een paar leren hakken. Je zomers gemanicuurde voeten mogen dit seizoen best gezien worden en daarom is de leren sandaal één van onze essentials. De leren sandaal (met hak!) heeft het vermogen om iedere outfit te voorzien van een heerlijk zomers en vrouwelijk gevoel. Niet zo goed met hakken? No worries, de torenhoge stiletto hak staat dit jaar niet meer gelijk aan elegant. Kies juist eens voor een mooie stevige blokhak. Als je je goed en comfortabel voelt op je schoenen straal je veel meer dan wanneer je je voeten in een onmogelijk paar hebt gestoken.  

Shop meer leren sandalen

Hoe combineer je de leren sandaal?

Shop deze look | Shop deze look | Shop deze look

Een paar leren hakken combineer je moeiteloos met skinny jeans, een maxijurk of een mooie jumpsuit. Naar een feestje is een paar hoge sandalen met dunne hak en dunne bandjes een prima optie (mits je er goed op kunt lopen), maar voor overdag adviseren wij toch een wat steviger paar. De enige combinaties waar wij niet zo’n fan van zijn, zijn minirokken en minishorts met hakken. Dit oogt meestal niet zo chic. Een midirok is juist weer wel prachtig met een paar strappy sandals!

Essential 4. De klassieke pantalon

De klassieke pantalon werd een paar jaar geleden nog voornamelijk naar kantoor gedragen , maar anno 2017 is deze klassieker multi-inzetbaar. Denk: door de weeks chic, in het weekend is de pantalon de nieuwe sweatpants. Toch een stuk chiquer vinden wij! De klassieke pantalon komt dit seizoen in allerlei vormen met als grote uitblinker de pantalon met zijstreep. Deze sportieve variant past helemaal in de athluxury trend van dit seizoen.

Shop meer pantalons

Hoe combineer je de klassieke pantalon?

Shop deze look | Shop deze look | Shop deze look

De klassieke pantalon zien we dit seizoen vaak als pak gestyled met een bijpassende blazer. Amatør heeft de mooiste pakken met speelse letter- of luipaardprint. Je combineert een pantalon naar kantoor met een witte blouse en blazer en in het weekend met een losvallend T-shirt of sweater en sneakers. Naar een avond uit combineer je de pantalon bijvoorbeeld met een feestelijke paillettentop en een paar mooie pumps. Let wel: Niet alle pantalons zijn geschikt voor je luie zondag. Een sportieve broek werkt in het weekend natuurlijk beter dan een super nette zwart glanzende broek met krijtstreep.

Essential 5. De klassieke jas

Wie in Europa woont weet: een jas zal je ook in lente en zomer geregeld nodig hebben. Niks ergs vinden wij, want we hebben dit seizoen een hele hoop mooie jassen in de collectie. De klassieke jas is een tijdloze essential die zijn investering écht waard is. Een klassieke trenchcoat in een natureltint is met werkelijk alles te combineren en raakt nooit, maar dan ook echt nooit, uit de mode. Het zelfde geld voor de boucléjas, welke je outfit altijd een verfijnde Franse uitstraling geeft.

Shop meer jassen

Hoe combineer je de klassieke jas?

Shop deze look | Shop deze look | Shop deze look 

Surprise! Deze kan werkelijk met alles. De klassiek trenchcoat staat prachtig op een chique Little Black Dress, maar evengoed met jeans en sneakers. We raden je aan te kiezen voor een basiskleur of voor een kleur die je zelf al heel veel draagt. Wanneer je een rode jas koopt terwijl je eigenlijk bijna altijd roze draagt, zal je deze jas natuurlijk minder snel uit de kast pakken. Kleuren die goed passen in het kleurenpallet van dit seizoen zijn nude, zachtroze, camel, taupe en beige. Deze combineren moeiteloos met andere zachte tinten maar ook met wit en zwart.

Meer lezen over onze garderobe essentials? En wil je zien welke essentials onze inkopers precies voor je geselecteerd hebben? Ga dan naar onze vernieuwde essentials pagina!