5 items die iedere Parisienne in haar kast heeft hangen

Vrouwen in Parijs staan bekend om hun moeiteloos chique uitstraling en hun eenvoudige, maar altijd knappe outfits. De garderobe van de Parisienne is multifunctioneel en tijdloos. En hé, is dat niet dat capsule wardrobe principe waar we allemaal naar streven? Vandaag laten we je 5 wardrobe essentials zien waarmee je eindeloos kunt mixen en matchen!

Wardrobe essential 1: De statement blazer

Shop deze look 

Wie denkt aan de Parijse stijl, zal ongetwijfeld niet direct een gekleurde blazer visualiseren. Toch past de statement blazer prima in dit rijtje. De Parijse modevrouwen zijn namelijk net als wij niet vies van een goede eyecatcher. Naast de klassieke zwarte blazer, is de statement blazer dan ook een echte essential. Een mooie blazer met print fleurt iedere outfit op en maakt andere tierelantijnen overbodig. Wij vinden de wat langere blazers met wat ruimere pasvorm het mooist, want dit type blazer zal nooit tuttig ogen. Wat betreft de print? Van bloemenprint tot luipaard tot verticale strepen: it’s up to you! De blazer met luipaardprint van Amatør is inmiddels een icoon in hun collecties en komt ieder seizoen terug in een net iets andere vorm. Draag hem los op een eenvoudige top en skinny jeans of als pak met de bijpassende pantalon.

Wardrobe essential 2: Luxe basics van goede kwaliteit

Shop deze look 

Één van de stijladviezen van een Parisienne: kies altijd voor luxe basics van de allerbeste kwaliteit. Denk aan een zijden blouse, een kasjmieren trui of een biologisch katoenen T-shirt. Deze basics zijn misschien wat prijziger, maar gaan dankzij de kwalitatief hoogwaardige materialen veel langer mee. Een mooie basic waar je je iedere dag weer goed en fijn in voelt is voor Parijse vrouwen, maar ook voor ons, van onschatbare waarde. Het dragen van een luxe stof is keer op keer weer een genot en dat straal je vervolgens ook uit. Hoe eenvoudig je trui ook is, wanneer je kiest voor kwaliteit zie je er gegarandeerd chic uit.

Wardrobe essential 3: Leren loafers, flats of brogues

Shop deze look 

Onmogelijk hoge hakken zul je niet snel aantreffen in de kast van de Parisienne. Met klassieke leren loafers, brogues of ballerina’s bewijst de Parijse vrouw dat de hoogte van je hak niets te maken hoeft te hebben met een vrouwelijke look. Een klassieke leren loafer van bijvoorbeeld G.H. Bass & Co is prachtig met een blote enkel. Het fijne aan deze schoenen is ook dat je ze zowel naar kantoor als in het weekend heel mooi kunt stijlen. Loafers staan prachtig met een klassieke pantalon, maar ook met een mooie boyfriend jeans.  Voor wie houdt van een wat opvallender paar schoenen zijn er dit seizoen veel broques met platformzool en geperforeerd leer, bijvoorbeeld deze van What For.

Wardrobe essential 4: Streepjes in alle soorten en maten

Shop deze look

Denken we aan Frankrijk, dan denken we aan de Bretonse streep (en aan champagne en macarons, maar dat terzijde). Deze klassieker is niet voor niets al decennia lang favoriet van modeliefhebbers van over de hele wereld, hij is namelijk altijd goed. Hoewel je van streepjes eigenlijk nooit genoeg kunt hebben geldt ook hier het capsule wardrobe principe: liever twee hele mooie strepen tops van topkwaliteit dan 10 medium mooie strepentops. Maar niet getreurd: dit seizoen mag je je strepencollectie toch nog wat aanvullen, gezien de Bretonse streep gezelschap krijgt van een andere essential, namelijk de Banker stripe blouse. Deze gestreepte blouse met rafelrandje van IRO staat bovenaan onze wish lists.

Wardrobe essential 5: Een leren biker jacket

Shop deze look

De leren biker jacket sierde niet voor niets de cover van het boek ‘’How to be A Parisian’’. De iconische zwarte leren bikerjas volstaat bijna als synoniem voor de Parijse effortlesss chic look. Het mooie aan een leren jasje vinden wij dat leer niet alleen jarenlang mee gaat, maar in die jaren ook steeds weer mooier wordt. IRO heeft ieder seizoen weer een nieuwe versie van haar iconische biker jacket in de collectie en dit seizoen koos het merk voor een rood leren biker jacket met metallic finish. Een echte eyecatcher die prachtig combineert met een all-black of all-white look. Voor wie geen fan is van zwart in de zomermaanden heeft Arma een prachtig zacht suede biker jacket die onwijs mooi staat met kleuren als nude, oudroze en lichtblauw. Probeer de leren biker jacket ook eens over een jurkje voor een stoere twist.

Kun jij geen genoeg krijgen van de Parijse stijl? Onze stylistes hebben een selectie gemaakt van de mooiste items in de stijl van Paris Fashion Week!